Lokale water-, sanitatievoorzieningen: zelfbouw, workshops & ontwerp
0642101404

Gerealiseerde projecten in Nederland

Full Color Festival in Kampen

Op 16 mei 2015 stond LocalWise met ecologische toiletten op het full-color festival in Kampen. Om 9:00 kwamen we aan in Kampen. Binnen 2 uurtjes stonden ze dan, strategisch opgesteld voor de chemische toiletten. De mannen konden in het stro plassen, de zogenaamde pistro’s.

Otji Toilet bij de Helleborus

In de lente van 2015 is de Otji toilet bij de Helleborus gerealiseerd. De toilet is ontworpen en gemaakt in samenwerking met Jos Brinkman van Noest & Roest. De toiletpot komt uit Namibië waar ook de naam vandaan komt. ‘Otji’ betekent ‘een mooie plek’. De urine wordt in dit systeem voor 80% gescheiden opgevangen. De

Lees meer…

Biomeilers: De kracht van Compost

Op 1 december 2015 hebben we op het Suiker Unie terein in Groningen een zogenaamde Biomeiler gebouwd. Een biomeiler is een grote composthoop waaruit warmte wordt onttrokken die nuttig gebruikt kan worden. Bacteriën breken houtsnippers af tot houtcompost die zeer voedzaam is voor planten. Met een warmtewisselaar van kunststof slangen waar water door gepompt wordt

Lees meer…

Ontwikkelingssamenwerking & ecologische sanitatie op scholen

“Wij willen graag ecologische sanitatie introduceren in Benin.” Deze vraag kreeg ik in november 2014 van de Stichting Ben-in Connection. We hebben een projectplan geschreven voor financiering. Dat is gelukt!

In Nederland

LocalWise helpt ideeen te realiseren voor decentrale water-, sanitatie-, en energievoorzieningen. Dat kan zijn een advies of het toesturen van een document tot aan volledige instalaties i.s.m. met partners.

We hebben projecten gerealiseerd op het gebied van:

  • Ecologische droog toiletsystemen: met name ervaring met urine gescheiden toiletten
  • Grijswaterzuiveringssystemen (installatie, ontwerp en advies)
  • Regenwater opvang & opslag (advies)
  • Biomeilers: voor het winnen van warmte uit compost en de verwerking van humanure (menselijke mest) en GFT
  • Zonneboilers om zelf te bouwen
  • Zonnevoedseldrogers om zelf te bouwen